Colostrum

Naturens geniale opfindelse: En nyfødt kalv får Colostrum lige efter den er født. Denne råmælk, overfører omfattende immunbeskyttelse, direkte fra moderen til den nyfødte og ubeskyttede kalv.

Hvad er Colostrum?
– Råmælk fra køer, som sikrer sundhed og livskraft
– Undersøgelser viser, at Colostrum også har stor betydning for menneskets sundhed.

Colostrum, også kaldet råmælk, har været kendt siden tidernes morgen. Ko-Colostrum er særdeles værdifuldt og nødvendigt for at kalven kan overleve. I dag bekræftes meget at det, som bønderne har vidst gennem generationer, nemlig at Colostrum også er af stor værdi for mennesker, da koens og menneskets immunsystem ligner hinanden meget.

Colostrum giver en enestående start på livet uden nogen former for kemiske tilsætningsstoffer.

Hvilke dyr kommer Colostrum fra?
Colostrum fra LR kommer udelukkende fra køer i Tyskland, Østrig og Schweiz og kun fra mælkeproducerende landmænd der driver gårde med en høj kvalitetsstandard.

Hvad sker er med kalven?

Koen producerer mere Colostrum end kalven har brug for. Kun den overskydende Colostrum anvendes til fremstilling af Colostrum fra LR.

Hvorfor gør Colostrum fra køer særlig værdifuldt?
Koen har en såkaldt placenta barriere, dvs. immunstoffer (antistoffer), der er livsnødvendige for kalven. Disse stoffer skal ind i kalvens organisme via råmælken lige efter fødslen. Uden Colostrum ville kalven ikke være i stand til at overleve.

Fordi koens og menneskets immunsystemer fungerer næsten ens, kan Colostrum være af stor værdi for mennesket.

BIO segl
Der findes et utal af Bio segl med forskellige kvalitets standarder, hvis virkning vi ikke kan garantere for. Da vores Colostrum stammer fra udvalgte landbrug, holder vi os til de samme kvalitetsstandarder som ved lignende produkter.

Det altafgørende er, hvor meget BIO Colostrum vi har til rådighed.
På nuværende tidspunkt har vi ikke mulighed for, at få BIO Colostrum nok fra de lande, der leverer til os i forhold til efterpørgelsen på Colostrumet. Det er vigtigt for os at hente BIO Colostrum fra lande, der ligger tæt på Tyskland, for på den måde at sikre kvaliteten og den forholdsvis korte transport som dermed bidrager til den bedst mulige levering af de værdifulde og sarte indholdsstoffer.

Da vi ikke kan garantere en vedvarende og sikker leverance med BIO Colostrum i de mængder vi har brug for, fra de udbydere vi samarbejder med, har vi defor valgt at undlade seglet.

Colostrum og BSE

Risikoen for at blive smittet med BSE via Colostrum er lige så minimal som smitte via den mælk man køber i supermarkedet.
På verdensplan er man hidtil ikke bekendt med, at BSE er overført via mælk eller mælkeprodukter. Modsat ville myndighederne havde reageret. Hverken regeringer, miljøorganisationer eller læger kræver en test af malkekøer og mælkeprodukter eller finder det nødvendigt. Der er derfor på nuværende tidspunkt ingen fare for at blive smittet med BSE via Colostrum.

Fremstilling

LR anvender kun overskudsmælken fra de første 12 timer efter at kalven er født. I de timer er kvaliteten højest, fordi Colostrum her har den højeste koncentration af immunglobuliner, vækstfaktorer og immunregulatorer.

Colostrum bliver nedfrosset straks efter tapningen. Under forarbejdningen fjernes fedt og kasein fra råproduktet.

De, for os, vigtigste indholdsstoffer, såsom immunglobulin, vækstfaktorer og immunmodulatorer er meget følsomme over for varme. Derfor foretrækker LR en koldfremstillings metode, hvor de sensible indholdsstoffer bliver skånet mest muligt.

Ved fremstilling af kapslerne bliver Colostrum affedtet skånsomt og frysetørret. Også denne metode sikrer de sensible indholdsstoffer mest muligt.

Hvad er immunglobuliner?
Immunglobuliner er komplekse æggehvidestoffer. Det er “intelligente” molekyler. De fungerer som vogtere, da de bevogter hele organismen mod farlige stoffer og
substansers indtrængen. De genkender virer, bakterier, antigener og andet, der vil trænge ind.

Når de genkender disse indtrængende stoffer, sender de informationer videre til andre celler (makrofager, T-celler, B-celler), der efterfølgende uskadeliggør dem.

At genkende antigener, er derfor en forudsætning for, at kroppen kan reagere på den rigtige måde og kan beskytte sig.

Immunglobuliner er immunsystemets hukommelse. De husker enhver fjendtlig kontakt for altid. De kredser rund i blod-og lymfe-karsystemet, kan forlade blodbanerne og sidder på slimhinderne samt i bindevævet.

Hvad er vækstfaktorer?
Vækstfaktorer er budbringere, der dannes af celler, for at sende informationer videre til andre celler.

Vækstfaktorer stimulerer celler til at vokse og dele sig. Deres primære og vigtigste rolle er udviklingen og modningen af organismen men de spiller også en rolle senere, ved f.eks regenereringen efter kropslige anstrengelser.

Specielt i væv, der er underlagt et stort pres:
– Slimhinder og luftveje
– Tarmoverfladen
– Huden styrer vækstfaktorer den konstant nødvendige fornyelsesproces.

Hvad er immunregulatorer?
Immunregulatorer styrer kroppens afværgende evne. Det er meget virksomme molekyler, dvs. de virker i små mængder eller koncentrationer.

Immunforsvar er en meget alsidig og kompleks proces. For at beskytte sig mod f.eks. virus og infektioner, må kroppen reagere meget hurtigt. Virus og bakterier fordobler
nemlig deres antal i organismen i løbet af få minutter.

Men dette immunforsvar skal også slutte i tide. Bliver det for voldsomt, kan det føre til allergier. Herved reagerer kroppen på harmløse stoffer som f.eks. græspollen, ved
at overdrive immunforsvaret (næsen løber, hoste, måske endda astma).

Hvis ikke immunsystemet reguleres rigtigt, kan det ende med at angribe celler og væv i kroppen. Hvorved der kan opstå auto-immunsygdomme.

Hvorfor er der forskel på farven i den flydende Colostrum?
Først og fremmest er det vigtigt at vide, at en grumset farve ikke er et tegn på manglende kvalitet eller fejl ved imunglobulinerne eller ved fremstillingen. Colostrum er et naturprodukt, derfor er individuelle forskelle helt normalt.

Tip:
-Opbevares mørkt og køligt
-Opbevares i køleskab efter åbningen
-Rystes før brug

Hvordan anvendes flydende Colostrum?

Colostrum Direkt anbefales at starter med en spiseskefuld 1 til 2 gange dagligt . Bland gerne i juice, men ikke i Aloe Vera Gel, da Colostrum Direkt skiller i Aloe Vera Gel. Vi anbefaler at drikke Colostrum Direkt, blandet i væske før morgenmaden, så det hurtigt passerer gennem maven.

For at bibeholde indholdsstofferne bør Colostrum Direkt og Basis ikke blandes med varme drikke. Colostrum Basis kan uden problemer indtages dagligt sammen med Aloe Vera Gel.

Hvornår anbefales flydende Colostrum? og hvornår anbefales Colostrum Basis?
Vi anbefaler at starte op med Colostrum Direkt.
I specielle situationer bør man tage større mængder af Colostrum Direkt.

For at dække det daglige behov anbefaler vi specielt Colostrum Basis. Kapslerne er lette og hurtige at tage, er nemme at dosere og udviklet specielt til den daglige anvendelse over er længere periode.

Hvad er forskellen på Cistus og Colostrum?
Indholdsstofferne i Cistus er Polypfenoler af vegetabilsk oprindelse. Polypfenoler er sekundære plantestoffer der gavner vort immunsystem over et bredt spektrum.

Colostrum indeholder antistoffer (proteiner), af animalsk oprindelse. Colostrum indeholder immunglobuliner, vækstfaktorer og immunregulatorer, der specielt gavner vort immunsystem.

Hvorfor Colostrum fra LR frem for andre?
LR anvender Colostrum der udelukkende kommer fra køer i Tyskland, Østrig og Schweiz hvilket betyder: Høj kvalitetsstandard og kortere transport. Vi anvender kun overskydende råmælk fra de første 12 timer, fordi indholdet af immunglobuliner her er særligt højt. For at sikre indholdsstoffernes store værdi for mennesket, anvender vi en skånsom koldfremstillingsmetode.

Hvad er den anbefalede daglige dosis?
Vi anbefaler 1-2 spiseskefulde Colostrum Direkt dagligt eller 2 kapsler Colostrum Basis. Ved regelmæssig anvendelse anbefaler vi 2 kapsler dagligt, hvilket svarer til et månedsbehov på en dåse. Som opstart er det en god ide at tage 2 spisesker flydende Colostrum over et begrænset tidsrum, hvilket svarer til et månedsbehov på ca. 2 flasker.

Hvorfor kan der opstå leveringsproblemer?
Mængden af Colostrum varierer meget fra årstid til årstid og fra ko til ko. Vi lægger vægt på at have den højeste produktkvalitet og anvender derfor kun Colostrum fra de første 12 timer efter at kalven er født. Denne faktor gør, at vi ikke altid kan få leveret tilstrækkeligt med råstoffer.

Hvor kan jeg købe Colostrum fra LR?
Du kan købe Colostrum her på plejeprodukter.dk under varegruppen kosttilskud eller klikke dig direkte videre til produkterne her.: Colostrum